gebruik.

Jouw (zit)meubel is met veel liefde en aandacht geproduceerd. Wij doen dan ook ons best om het meubel zo goed mogelijk te beschermen tijdens het transport. Verpakkingen moeten zorgvuldig verwijderd worden om beschadigingen te voorkomen. Gebruik nooit scherpe voorwerpen om een verpakking te openen.

Wij gaan er vanuit dat u netjes en zorgvuldig met het (zit)meubel omgaat voor een zo lang mogelijke levensduur. Hieronder hebben wij enkele tips, om de levensduur van het (zit)meubel te verlengen. 

  • Vermijd (direct) zonlicht: Kleuren worden hierdoor sneller dof en de lak of olie waarmee het meubel behandeld is, slijt sneller af waardoor de kans groter is op schade door normaal dagelijks gebruik.
  • Plaats het meubel niet tegen een warmtebron zoals een radiator, kachel of openhaard. Hiermee voorkom je uitdroging, schroeischade of brand.
  • Hout werkt: het zet uit en krimpt. De mate waarin dat gebeurt, is afhankelijk van de luchtvochtigheid en temperatuur van de ruimte waarin het meubel staat. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 55% en 65%. De ideale temperatuur is 20°C. Wijkt de situatie hier teveel van af of schommelt deze teveel, dan kan het hout gaan scheuren of kromtrekken. (Een goede luchtvochtigheid is ook belangrijk voor je eigen gezondheid. Er zijn hier luchtbevochtigers voor verkrijgbaar). 
  • Gebruik daarbij ten alle tijden onderzetters en indien er geknoeid wordt, neem dit direct op met een schone doek.
  • Plaats geen hete potten en/of pannen op meubelen.

 

 

onderhoud.

Om jouw nieuwe (zit)meubel in optimale conditie te houden, is het belangrijk om het product goed te onderhouden. Uiteraard is het gebruik en het juist toepassen van de juiste producten essentieel. Daarom adviseren wij je om jouw (zit)meubel minimaal 2 maal per jaar te behandelen met de door ons geadviseerde onderhoudsproducten.

Kijk voor meer informatie over de geadviseerde onderhoudsproducten van Oranje B.V. op www.oranjefurniturecare.com.

Voor een passend advies en de aanschaf van de onderhoudsproducten verwijzen wij je graag door naar de winkel van aankoop.